Göteborg en dat ding achter de wasmachine
Door: diekeinzweden
Blijf op de hoogte en volg Dieke
09 Augustus 2010 | Zweden, Borås
Nou, wow! En dat in drie dagen Zweudse les! Dat is niet helemaal waar, ik heb best wel iets meer geleerd, maar dat draagt niet veel meer bij aan de boodschap; ik leer Zweeds!
Voordeel: Nederlands en Zweeds hebben best overeenkomtsten, op papier. Echt, zodra die gasten beginnen te praten ben jet het kwijt.
Neem Göteborg. Göte-Borg.
Kom, lees het nog een keer na, 'wees het woord'.
Het is namelijk serieus niet te bedenken hoe je dat hoort uit te spreken. Friggin' JEUTEBURRIE. Wie verzint dat in godsnaam?
JB is trouwens wel een hartstikke leuke stad, waar ik schijnbaar deze week nog een keer heenga, maar dan met skolan. Afgelopen zaterdag ben ik met m'n ouders erheen geweest namelijk. Vooral het oudste gedeelte van de stad is supergezellig met één smal winkelstraatje waar ook súperveel cafétjes zitten. Daar moet ik nog maar een keertje pauze gaan houden denk ik zo.
Trouwens, typisch Zweeds is het om al je shopping doordeweeks te doen. Op zaterdag hebben de winkels de meest belachelijke openingstijden (zoals van 11.00 tot 14.00). Nu is dit wel in de kleinere dorpjes/stadjes. JB en Stockholm hebben normale openingstijden geloof ik.
Oh, vandaag weer wat geografisch verantwoords geleerd! Zweden telt circa 9 miljoen inwoners. Ne-gen mil-joen ('wees het woord' ). Ik heb net even een kaartje van google erbij gepakt, en ik wil niet lullig doen, maar Nederland past twintig keer, TWINTIG KEER, in Zweden.
Serieus, er zijn hier gewoon teveel bomen.
Enne, uhm, er zit hier iets in het washok achter de machines. En ik weet niet zo goed wat het is, of wat het ooit geweest is.
Het heeft in ieder geval nooit geleefd, maar staat op het punt om het wel te gaan doen.
Ik ga er even een foto van uploaden, maar ook wat frissere foto's van een klein, leuk straatje in JB. Anders durft straks niemand meer langs te komen (it's just the laundry room people!).
X
09 Augustus 2010 - 17:05
Marlies:
Diek!
Die foto is enigszins zorgwekkend te noemen (helemaal als je hem verzendt als wenskaart, zoals eronder staat!).
Goed opletten bij je lessen he, dan spreek je binnenkort ook zo funnay! ^^
xx. -
09 Augustus 2010 - 17:07
Dieke Klijn:
omg, nee denk eens in wat een toffe nieuwjaarskaart dit zou kunnen zijn!
Of, nog beter, een verhuiskaart!
"Dat de ruimte achter jouw wasmachine er niet zo moge uitzien" -
09 Augustus 2010 - 17:18
Rozanna:
Hee Dieke! Klinkt super dat Zweeds haha=p. Leuk dat je ook waarbenjij.nu hebt, kan ik je avonturen bijhouden. Heel veel plezier en succes daar! X